Òscar Cadiach rep el reconeixement de l'Ajuntament de Tarragona

Redacció Esports del Camp | 04/10/2013

Reconeixement de l'Ajuntament de Tarragona a l’alpinista, Òscar Cadiach, pel mèrit esportiu i la seva trajectòria. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet el lliurament aquest dijous a la tarda de la Nineta d’Ivori a l’alpinista tarragoní. Ho ha fet acompanyat del conseller d’Esports, Joan Sanahujes, i la representant territorial de la Secretaria General de l’Esport a Tarragona, Gemma Solé.


Cadiach va coronar ara fa un aparell de mesos – el 29 de juliol- el Ghasherbrum I, culminant així l’ascensió a tretze “vuit mils”. Ara només li queda un per ser el primer català en assolir els mítics 14x8000.

Un objectiu, el Broad Peak, que ha deixat per l’any vinent, junt amb la Via Làctea. L’alpinista ja treballa per aquests dos reptes. Tal i com avançava en una entrevista a Tarragona Ràdio, el juny de 2014 vol fer el Broad Peak. Cadiach, també vol realitzar la Via Làctea, una gran travessa amb dues ascensions d’un 7.000 i un 8.000 per una ruta nova i inèdita. Una expedició d’un cost econòmic elevat, ja que cal demanar permisos al Nepal i al Tibet.

Aquest any, per cert, es compleix el 28é aniversari de la primera ascensió d’Òscar Cadiach a l’Everest.
El 28 d'agost de 1985 es va convertir amb aquella gesta, en el primer català en pujar al sostre del món, i el primer occidental en fer-ho sense oxigen i per la vessant nord.

 

 

 

 

 

 


1. NO ÉS una agència de viatges.
2. NO ÉS una empresa de turisme d'aventura.

3. ÉS una oficina de guies de muntanya.
4. COMPTA amb l'experiència i el prestigi d'Òscar Cadiach. Primer català a l'Everest i primer alpinista occidental a escalar-lo per la vessant nord.
5. ABRAÇA totes les activitats que tenen lloc a la muntanya: senderisme, escalada (en roca o en gel), alpinisme, esquí-alpinisme i surf de muntanya, expedicions.
6. ACTUA a qualsevol punt del planeta.
7. OFEREIX propostes programades, amb guia o sense. També en dissenya "a la carta", segons les demandes del client, debutant o amb experiència.
8. DÓNA SUPORT logístic a expedicions i altres activitats.
9. IMPARTEIX cursos de formació, des d'iniciació a perfeccionament o seminaris per a aprofundir en aspectes concrets d'algunes activitats.
10. APOSTA per la professionalització de la figura del guia com a presència indispensable a la muntanya.

>